ESTRICH BETON

Az Estrich aljzatbeton az építőipar egyik legmodernebb vívmánya. Az estrich beton hagyományos aljzatbetonnal szemben könnyebben és gyorsabban teríthető, ezért költséghatékony és időtakarékos megoldás.

Családi házak kivitelezésekor az esztrich betont érdemes választani, ha a lehető legegyszerűbb megoldásra van szükségünk.

Estrich beton készítésekor a speciális gép a beton előállításához szükséges anyagokat a helyszínenen tökéletesre keveri – ez modernebb eljárás a hagyományos (dobkeverős) aljzatbeton készítésével szemben.

A precíz keverésnek köszönhetően a beton nem fogja „kidobni a vizet” így a felület száradása alatt nincs szükség az utókezelésre, locsolásra.

A készre kevert estrich beton továbbítása tömlők segítségével történik a géptől a bedolgozási helyszínig, ahol lehúzóléccel szintre húzzuk, végül simára eldolgozzuk, mellyel sík, egyenletes felszínt érünk el a padlóburkolat közvetlen aljzatául, tartós eredményt biztosítva.

A hagyományos betonozás alkalmazásánál, az anyag helyszínre juttatása (talicskázása) sok időt, és fizikai munkaerőt igényel, mindamellett tönkre teheti az előzőleg lefektetett padlófűtést, épületgépészeti megoldásokat.

Egyenletes felületet képez bármilyen finomburkolat számára. padló kiegyenlítést nem igényel. Legyen szó , akár hideg (pl.: padlólap, járólap) vagy meleg burkolatról (hagyományos-, vagy laminált parketta, padlószőnyeg, linóleum, stb.). Iroda-, családi ház, vagy ipari épületekről is beszélünk, az estrich beton egyaránt jól működik, hiszen alkalmazásával műszakilag és minőségileg is jobb aljzatot kapunk.

Esztrich hamarabb köt és előbb burkolható mint a hagyományos betonaljzat.

Könnyen és gyorsan teríthető, emiatt egy átlagos 150 m2-es házzal egy nap alatt végzünk.

Jó hővezető, de nem éghető. Fajlagosan az esztrich jó hővezető képeséggel rendelkezik, így kitűnő választás padlófűtés mellé.

Kizárólag teljesítményilatkozattal rendelkező sóderrel és cementtel dolgozunk, és mindig a magyar szabványok szerinti minőségben készítjük el az aljzatot.

Munkákra pedig garanciát vállalunk.

Gyakran ismételt kérdések estrich betonról

Azt már általános iskolai fizikai órán megtanulhattuk, hogy az egyes anyagok reagálnak a környezet hőmérsékletére.
Minél magasabb a hőmérséklet, tehát minél melegebb van, annál inkább tágul a beton fizikai mérete, a probléma akkor történik, ha nincs kialakítva szabad hely, amerre tágulhatna.
Ilyenkor arra fogja venni az irányt, amerre a legkönnyebben tud tágulni – ez pedig a leggyengébb pont: a burkolat!
A beton dilatáció kitöltés történhet dilatációs szalaggal vagy profillal.

Ideális esetben a dilatációs peremszigetelés a hőszigetelés előkészítéseként kerül elhelyezésre, amennyiben ez nem történt meg, természetesen probléma nélkül elvégezzük, de a gördülékeny munkavégzés okán jobb, ha már elő van készítve. Azonban a peremszigetelő biztosítása a megrendelő feladata.

Habszivacsot rárakni a padlófűtéscsőre ahol a dilatációs vágás lesz.

Az átlag 5-6 cm vastagság a PE fóliától értendő, így már magába foglalja a padlófűtés csöveit és annak kellő takarását is.

5 mm-en belül. Magyar szabvány.

A szálerősítés a felületi repedések minimalizálását hivatott elvégezni.
Hidegburkolás, illetve nagyobb méretű lapburkolatok használata esetén javasolt a műanyag szálerősítés (fibrin) alkalmazása.

A feszültségmentesítő lemez egy burkolási kiegészítő elem, ennek szükségességét a burkoló szakember határozza meg.

Az ország bármely pontján vállalunk munkát, viszont ajánlat adásunk során figyelembe kell vennünk, hogy sajnos nem minden térségben megfelelő az ömlesztett anyagok minősége, így előfordulhat, hogy azokat messzebbről kell beszereznünk az elvárt minőség elkészítéséhez.

Kéregerősítést ipari épületek, csarnokok, sátrak, stb. aljzataként készítünk. Az estrich vagy mixerbeton bedolgozása után a felületet kéregerősítő anyaggal szórjuk be és azt géppel simítjuk el a felületen. Ez egy erősebb, nagyobb terhelést kibíró felületet eredményez.
Családi házaknál nem javasolt ennek az alkalmazása.

Estrich betonozást csak 5 celsius fok feletti hőmérséklet esetén vállalunk (hosszan tartó mínuszok idején történő betonozás esetén nem tudunk felelősséget vállalni a beton épségéért).
A hidegebb időben történő betonozásnál fontos az előkészület (vízszigetelés, vasháló távtartókkal) és javasolt fagyásgátló adalékszerek alkalmazása is.

Beltérben, ha megfelelően lett elkészítve a fogadó felület (vízszigetelés, hőszigetelés, PE fólia), a nyílászárók beépítésre kerültek, akkor a beton nem fagyhat fel, hiszen saját maga, a kötés során is termeli a hőt. Amennyiben kint folyamatos a 0 fok alatti hőmérséklet, javasolt a fagyásgátló adalékszer (kalcidur) használata.

Kézi simítást családi házak, illetve kisebb felületek esetén szoktunk végezni
Gépi simítást nagyobb, egybefüggő felületek (csarnokok, ipari létesítmények) esetén alkalmazunk. (Kisebb felületek esetén nem ajánljuk a gépi simítást mert előfordulhat a felület “kiteknősödése”, egyszerű szavakkal élve, gödör keletkezhet a helyiség közepe felé haladva).

Árajánlatkérés estrich betonozásra